Коментари полазника из 2011/2012 год.

Реч је о веома занимљивом, инспиративном и иновативном начину учења руског језика, истовремено едукативном и забавном. Кроз студиозан рад и пријатну атмосферу у угодном и адекватно опремљеном амбијенту Центра „Ру-Слово“, полазницима курса је омогућено лако и брзо савладавање страног језика. Професорка, која се едуковала на најпрестижнијијем Московскиом универзитету и велики део живота провела у Руској федерацији, посвећеним радом, преданошћу, стеченим искуством, ентузијазмом и свежим, креативним и разноврсним приступом вођењу часова, подстиче активно учешће ученика и побуђује мотивацију, интересовање и љубав према руском језику, култури и традицији.

Концепција часова је заснована на савременом наставном програму и методама, мулти-медијалном и интерактивном учењу, које омогућава ефикасно усвајање разних аспеката руског језика. Културно је прилагођено, довољно динамично, флексибилно и тематски разноврсно, како би се задовољиле различите потребе, жеље, интереси и укуси. У склопу ваннаставних активности које прате часове руског језика, организује се низ додатних предавања, филмских пројекција, тематских вечери и презентација, које се тичу како историјских, тако и актуелних културних, политичких, научних и спортских личности, појава и догађаја.

Тако да течајеви руског језика у Ру-Слову помажу у квалитетном учењу руског језика, али и представљају задовољство и незаборавно искуство, предах и одмор од свакодневних брига и стресова, замену за добар провод викендом и дружење са пријатељима.

Тијана Софренић, Студент архитектуре


Ретко данас наилазимо на добру вољу оних који могу да помогну. Још ако се ради о квалитетном и темељном раду конкуренција је још мања. Професорка Марина је успела да окупи позитивне младе људе жељне знања испрод истог крова. Одржава позитивну атмосферу, али даје тешке задатке! Притом организује и ваннаставне активности, набавља нам литературу, музику, обавештава нас о свим догађајима који су нам могли бити интересантни и од користи; разматрамо и опцију «филмског маратона». Дивно је учити од некога ко жели да пренесе све своје знање.

Лидија Тодоровић, Програмер


Врло користан курс, часови су занимљиви. Свиђа ми се што користимо више извора, највише ми се свиђају текстови из Шкатулке. Професорка лепо организује час тако да урадимо и граматички део, вокабулар, читање и превођење. Допада ми се и певање на руском, иако немам леп глас. Текстови нам приближавају руску културу, уметност и свиђа ми се што су прилагођени нама и нашој култури.

Ивана Гајић, Филолог (енгл. језик и књижевност)


Сваки од полазника школе дели моју љубав према руском језику и култури. Нико није ту зато што мора, него зато што то жели, па су самим тим часови занимљивији, квалитетнији и динамичнији. На нашим часовима руског може се научити много. Све што остане најасно можете питати пфофесорку на консултацијама, следећем часу, мејлом.

Из мале школске библиотеке можете позајмити књиге и часописе о руској култури, граматици, збивањима у савременој Русији, речнике. Поред учења дружимо се и добро забављамо.

Бранислава Мисаиловић, докторант физике


 

У школи руског језика „Ру-Слово“ влада веома лепа атмосфера. Овде су се окупили млади људи које занима руски језик и култура. Поред

тога што сваки час учимо ново градиво, овде можемо и да слушамо музику, читамо часописе или књиге или гледамо филмове – све по договору. Увак смо обавештени о догађајима везаним за руску куилтуру, и имамо и место где можемо да попијемо кафу и дружимо се после часова и разговарамо о неким актуелним темама.

Јована Ћирић, Филолог (шпански језик)


Курс руског језика сам случајно пронашла на Фејсбуку. Много сам се обрадовала када сам видела да су часови бесплатни, али због тога сам мало сумњала у квалитет наставе, јер сам већ похађала неколико бесплатних курсева. Међутим, све сумње су нестале после само два часа. Квалитет наставе, приступ раду, идеје и додатни садржаји су изнад стандарда и у односу на скупоцене школе страних језика. Професори се поред труда да нас науче руском језику труде да нас упознају и са културом и уметношћу Русије. Поред ових информација добили сми и информације о животу у Русији.

Марија Кнежевић, правник


Зашто сам кренула на часове руског језика? Из љубави према књижевности искристалисала се љубав према руској књижевности, а самим тим и према руском језику. Један језик са толико топлине (и деминутива) се са уживањем учи. Каква је атмосфера на часовима? Часови су веома интерактивни, на њима влада пријатна атмосфера. Учи се и кроз шалу, али веома интензивно, а неретко се час заврши и неком руском песмом. Мишљење о предавачу: Насмејана, ведра особа, пре свега стручна. Увек спремна да изађе у сусрет, било на часовима или кроз ванредне консултације. Повећава наше интересовање за руски језик и Русију бројним књигама које нам стоје на располагању, часописима, руском мизиком и филмовима.

Данка Симовић, Студент економије


Морам да признам да ово нисам очекивала и да сам одушевљена школом, ентузијазмом и трудом који улажете Ви и остале професорке, часовима које држите,и наравно људима који посећују курс. Била сам изненадјена бројем и годиштем осталих полазника - млади. Због свих вас заједно и атмосфере на часовима мени је било уживање долазити на курс, чак и после напорног дана на послу увек сам одлазила насмејана. Научила сам доста новог и надам се наставку курса.

Катарина Драгутиновић, Саобраћајни инжењер


Топло препоручујем курс руског језика. Групе нису велике, тако да се и граматика и конверзација подједнако раде, уз осмех и ведру атмосферу. Не пропустите јединствену прилику да научите основе руског језика на интересантан начин.

Бојана Адамовић, Студент филологије


Фонд «Русский мир»

Захваљујући донацији најзначајнијег руског државног фонда, који се бави популаризацијом руског језика и културе – Фонда „Руский мир“, наш центар је у протеклом семестру бесплатно похађало, преко 200 студената.

Више о новом семестру >