O нама

Ми смо ту да нашим ученицима представимо руски језик у његовом пуном сјају, као савремени европски језик, практично примењив у многим сферама делатности, пре свега као пословни језик будућности.

Сваки језик, поред своје комуникативне вредности, са собом носи и ризницу историје, културе и уметности једног народа, а представља и својеврсно огледало његове свакодневице, начина размишљања и животног стила.

Сходно томе, руски језик у себи чува разнобојни, сложени мозаик вековног наслеђа, традиције једног од највећих народа света, чији су развој, успони и падови, уметничка и научна достигнућа, интригирали многе и до дана данашњег остају недокучива тајна, али и неисцрпан извор открића.

Особеност Центра"Ру'Слово" је да професори школовани у Русији, магистри и доктори, стварају програм који гарантује савремену и ефикасну едукацију прилагођену потребама полазника.

 

Бесплатни курсеви руског језика

Фонд «Русский мир»

Захваљујући донацији најзначајнијег руског државног фонда, који се бави популаризацијом руског језика и културе – Фонда "Руский мир", у нашем центару је 2013/ 2014. бесплатно похађало наставу, преко 200 студената. У оквиру пројекта поред курсева језика, који су трајали 8 месеци и летње школе (интензивни курсеви), студенти су похађали и специјалистичке курсеве, учествовали у секцијама и језичким радионицама.

Више о новом семестру >

Школа руског језика,
књижевности и културе

Ру-Слово, је школа руског језика, књижевности и културе. У нашем центру искусни професори заједно са гостујућим предавачима и лекторима воде курсеве руског језика (почетни, средњи, виши ниво – језик у свакодневној комуникацији) и пословне курсеве. Организујемо и предавања из књижевности, публицистике и културе савремене Русије.

Курсеве руског језика, организује  професорка Марина Кнежевић, која је завршила руски језик и књижевност на Државном универзитету „Ломоносов“ , и има вишегодишнје искуство рада у Москви. Радимо по методу – рки (интер-активни метод -руски као страни језик) што значи да се настава у великој мери одвија на руском, и максимално је прилагођена потребама полазника, који нису филолози, већ желе да страни језик примене у својој струци. У пријатном амбијенту, уз савремену опрему и приступ настави, полазници поред основног курса могу да се упознају преко предавања, филмсих вечери, литературе и часописа са културом Русије.

Основни програм траје 6 месеци - 110 часова.

Настава се одвија 2 пута недељно по 2 часа ( 90 мин), у просторијама Удружења «Ру-Слово» у Београду - Стари град; Краља Милана 26/ 2 1. сп. , ст. 9

Настава почиње 20.02.2018.

Наши курсеви су ефикасна припрема за испит у Руском дому, на основу ког се може добити сетификат Државног института руског језика „Пушкин“ из Москве, који је признат и од стране Савета Европе.

Организације са којима сарађујемо и водимо курсеве језика: - СПУТНИК Београд, НИС Гаспром, Енергопројект, Информатика образовни центар и тд,.